Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op smaak
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op dranksoort
Zoek op smaakprofiel

Wijnhuis De Morgenzon

De Morgenzon is een zeer gewaardeerde wijnproducent uit Zuid-Afrika. Deze prijswinnende wijnen zijn bijzonder te noemen en wie eenmaal de wijnen heeft geproefd, wil niet meer anders. Maar wat maakt het dan zo bijzonder? Komt het door de barokke muziek die door de wijngaard is te horen? Of de hoogte van 200 tot 400 meter boven de zeespiegel waar de druiven groeien? In dit artikel lees je alles over wat wijnhuis De Morgenzon zo uniek maakt.
 

De geschiedenis van De Morgenzon

De historie van het wijnhuis gaat terug naar de tijd van de VOC. Kaapstad was voor de VOC een belangrijke plek om de schepen te bevoorraden met voedsel. In 1679 werd Stellenbosch (een dorp vlakbij Kaapstad) gesticht door Simon van der Stel, de eerste gouverneur van Kaapstad. Hij wordt beschouwd als één van de grondleggers van de wijnhandel in Zuid-Afrika. Voornamelijk de pracht en de vruchtbaarheid van het gebied vond Van der Stel erg indrukwekkend. Na de stichting van Stellenbosch kwamen steeds meer kolonisten naar dit gebied om zich hier te vestigen.

De in Stellenbosch gelegen boerderij van De Morgenzon, één van de oudste van Zuid-Afrika, was oorspronkelijk een landbouwbedrijf. Aan het begin van de 18e eeuw werden de eerste wijnstokken geplant in de Stellenboschkloof, waarmee de Zuid-Afrikaanse wijnbouw van start ging. De Morgenzon heeft haar naam te danken aan de unieke ligging. ’s Ochtends als de zon opkomt vangt deze wijngaard namelijk de eerste zonnestralen.

Wendy en Hylton Appelbaum kochten De Morgenzon in 2003. Zij hebben het wijnhuis ontwikkeld tot een grote wijngaard van 224 hectare en een wijnmerk dat internationaal bekend is.

 

De wijngaard in Stellenbosch

De wijngaard van De Morgenzon ligt 200 tot 400 meter boven het zeeniveau. Dankzij deze hoogte en de ligging aan de kust is het klimaat redelijk koel, waardoor de wijnen frisser zijn. Daarnaast zorgt de zon en lage luchtvochtigheid voor gezonde, heerlijke en rijpe druiven.

De wijnproducenten vinden het zeer belangrijk dat er met respect wordt omgegaan met de natuur. Daarom zijn er diverse soorten bloemen en planten tussen de bomen geplant. Dit maakt de wijngaard of 'tuinwijngaard' zoals zij het zelf graag noemen, een ideale plek voor vele soorten insecten en vogels. Daarnaast heeft het ook een functionele functie, omdat de beplanting zorgt voor een goede drainage en een gebalanceerde stikstofgehalte van de bodem. Zij geloven erin dat deze biodiversiteit bijdraagt aan de productie van een betere druif.

Maar het klimaat en de natuur van De Morgenzon is niet het enige bijzondere aan dit wijnhuis. Er wordt namelijk barokke en klassieke muziek afgespeeld in de wijngaard, de wijnmakerij en de wijnkelder. 24 uur per dag worden druiven aan deze muziek blootgesteld. De producenten geloven er in dat dit de wijnstok en de druiven positief beïnvloedt.

 

Het assortiment van De Morgenzon

Wijn.com heeft een breed assortiment wijnen van De Morgenzon, bestaande uit drie verschillende wijnregels; DeMorgenzon, Maestro en DMZ.

Bent u benieuwd geworden naar de wijnen van De Morgenzon?

Bekijk hier het hele assortiment  

De Morgenzon wijnen
Even geduld a.u.b.