Ons teamProosten wijn.com

Aangenaam! Wij zijn team wijn.com. Samen zorgen wij ervoor dat je de lekkerste wijnen bij ons kunt bestellen. Heb je vragen voor één van ons? Neem dan gerust contact op. We staan je graag persoonlijk te woord.

Frank van Harmelen

Eigenaar & wijnadviseur

Onze Frank, wie kent hem niet. Twee meter tien, zo direct en recht door zee als je ze alleen in Schiedam vindt en daarachter een hart van goud. De liefde voor wijn is Frank letterlijk met de paplepel ingegoten. Hij hoefde er dan ook geen twee keer over na te denken toen hij op zijn 26e het familiebedrijf Wijnhuis Oranje in Schiedam van zijn ouders over kon nemen. Inmiddels is hij dus bijzonder bedreven in het importeren van authentieke kwaliteitswijnen – direct van de wijnboer uiteraard. Zijn vondsten brengt hij niet alleen met veel flair aan de man in de winkel in Schiedam, maar ook in webwinkel wijn.com. Mooie wijnen verdienen immers een groot publiek. Behalve een enorme wijnfanaat is Frank ook een fervent thuiskok. In z’n vrije tijd kun je ‘m uittekenen achter z’n Big Green Egg. Z’n signature dish? Zeebaars in zoutkorst. Met een mooi glas Chardonnay uit Stellenbosch erbij natuurlijk. Zuid-Afrika heeft een bijzondere plek in zijn hart, maar uiteraard kun je voor al je wijnvragen bij Frank terecht.

Kyto Weeterings

Bedrijfsleider & wijnadviseur

Als je Kyto ’s nachts wakker zou maken om ‘m naar z’n laatste ontdekkingen op het gebied van wijn en eten te vragen, zou hij meteen enthousiast beginnen te vertellen. Wijn is voor Kyto niet zozeer z’n werk als wel z’n leven. Vrije tijd? Lekker koken en er mooie wijnen bij drinken. Op vakantie? Wijnmakers ontmoeten en de wijngaarden in! Kyto ademt wijn en is dus altijd in z’n element als hij aan het werk is. Hij is verantwoordelijk voor zowel de winkelvloer als de webshop en natuurlijk enthousiast wijnadviseur. Als afgestudeerd vinoloog doet hij dat alles met verve! Kyto’s favoriete wijn? Een bijna onmenselijke keuze. Maar als je hem een mes op de keel zou zetten: de Rieslings van Reichsrat von Buhl uit de Pfalz. Indruk op je gasten maken met een spot on wijnspijscombi? Kyto helpt je verder!

Marijke Jansen

Wijnadviseur & verkoper

Voor geboren en getogen Schiedamse Marijke is Wijnhandel Oranje – zoals voor iedere Schiedammer – al zo lang als ze zich kan herinneren een begrip. Hoe leuk dat ze nu bij ons werkt als wijnadviseur! Marijke verloor haar hart aan de wijn terwijl ze de sterren van de hemel serveerde in de Nederlandse gastronomie. In haar vrije uren behaalde ze intussen wijndiploma’s SDEN 2 en SDEN 3. Dorstig naar meer is de vinologentitel haar volgende doel. Wie zich wil laten verrassen op wijngebied is bij Marijke aan het goede adres. Ze heeft een neus voor heerlijke wijnen van druiven die minder bekend zijn bij het grote publiek. Scheurebe bijvoorbeeld, of Gelber Muskateller. Marijkes favoriete wijnlanden laten zich dan ook niet moeilijk raden: Duitsland en Oostenrijk. Kortom, op zoek naar spannende koelklimaatwijnen? Mail Marijke!

Sam  Hosman

Sam Hosman

Logistiek medewerker

Sam is onze logistieke ster. Hij zorgt ervoor dat alle wijnen in goede orde in ons magazijn binnenkomen en al uw bestellingen netjes en op tijd bij u thuis worden bezorgd. We kennen maar weinig mensen die zo snel een pallet af kunnen stapelen en zo efficiënt de bus in kunnen laden als Sam. Ook ziet de winkel er onder zijn wakend oog altijd piekfijn uit. Sam is in opleiding tot retail-ondernemer en leert bij ons de fijne kneepjes van het vak. Hij weet ook al wat hij na deze opleiding gaat doen: z’n eerste wijnbrevet behalen. Zou het dan toch besmettelijk zijn…?

Even geduld a.u.b.