Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op smaak
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op dranksoort
Zoek op beoordeling
Zoek op smaakprofiel

Wijnhuis Badet-Clément & Co. 

Badet-Clément & Co is een Frans wijnhuis die vernieuwing brengt in het hedendaagse wijnmaken. Dankzij de wijnkennis uit de Nieuwe Wereld en de passie om de opgedane kennis te stoppen in een eigen onderneming, benaderen de twee jonge oprichters de wijnmakerij op een revolutionaire manier. Zodoende is Badet-Clément in 20 jaar uitgegroeid tot een grote wijnproducent met internationale bekendheid. In dit artikel lees je wat dit wijnhuis zo revolutionair maakt.

 

De geschiedenis van Badet-Clément

Dit relatief jonge wijnhuis is opgericht in 1995 door het echtpaar Catherine en Laurent Delaunay. Beiden zijn afkomstig van echte wijnfamilies uit Bourgogne en hebben allebei hun wijnopleiding gevolgd in de Nieuwe Wereld. Dit zorgde voor een vernieuwende visie op de wijnmakerij; innovatief, open-minded en met respect voor de natuur.

Vanuit deze visie zijn de eigenaren zich gaan focussen op het produceren van Franse merkwijnen, wat er voor zorgde dat zij nu zowel eigen wijngaarden bezitten als samenwerken met wijndomeinen in verschillende Franse gebieden. Zo werken ze nauw samen met domeinen in Bourgogne, Rhône-vallei en Languedoc-Roussilon. Door niet alle wijngaarden in eigen handen te hebben, heeft Badet-Clement flexibiliteit gecreëerd, waardoor ze jaarlijks beter kunnen inspelen op de vraag en aanbod.  

Maar het wijnhuis zat zeker niet stil. In 2003 was het tijd voor een volgende stap. Badet-Clément besloot om Domaines & Vins de Propriété Bourgogne over te nemen, een bedrijf gespecialiseerd in de marketing van wijnen. Vervolgens startte het wijnhuis een eigen nationale wijnimporteur op in de Verenigde Staten, genaamd Cellar Door Selection. Daarna, in 2005, kocht Badet-Clément Abbotts, een wijnproducent gespecialiseerd in het maken van hoogwaardige appellationwijnen, waarmee de eerste stap werd gezet naar het wijngebied Languedoc-Roussillon. Sindsdien is het bedrijf een belangrijke producent van Languedoc-wijnen.   

 

De missie van het wijnhuis

Badet Clément is gespecialiseerd in de productie en marketing van merk- en eigenwijnen uit de Bourgogne, Rhône-vallei en Languedoc. Hierbij is hun missie om wijnen aan te bieden die wijnliefhebbers een ervaring geeft die verder gaat dan hun verwachtingen, oftewel dé ultieme wijnbeleving.

Zo is het bedrijf in 20 jaar uitgegroeid tot een groot wijnhuis met een verkoop van meer dan 15 miljoen wijnflessen in 55 verschillende landen.

 

Het assortiment van Badet-Clément

Onder het wijnhuis behoren verschillende merk- en eigenwijnen. Hieronder vallen onder andere de wijnen van Révélation Pays d’Oc, La Cour des Dames en Pontificis Pays d’Oc.

Bent u benieuwd naar het assortiment van Badet-Clément? 

Bekijk hier het hele assortiment  

Badet-clement
Even geduld a.u.b.