Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op smaak
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op dranksoort
Zoek op smaakprofiel

Wijnhuis Stefano Accordini

Hoe bijzonder is het als inmiddels de vierde generatie werkzaam is binnen een familiebedrijf. Dat is het geval bij het Italiaanse wijnhuis Stefano Accordini. Deze topproducent is gelegen in het Valpolicella gebied in Noord-Italië. Ondanks dat het een klein familiebedrijf is, produceert het grootse en zeer geliefde wijnen. In dit artikel lees je wat deze Italiaanse wijnen zo geliefd maakt.
 

De historie van Stefano Accordini

Aan het begin van de 20e eeuw pachtten Gaetano Accordini en zijn vrouw Giueseppina Bertanni hun eerste land en besloten om hier wijn te produceren. Hun zoon Stefano kocht in 1970 de eerste eigen wijngaard van de familie Accordini in de vallei van Negrar, gelegen in het Valpolicella gebied. Dit was het begin van zijn droom om een eigen wijnmakerij op te starten. Stefano produceerde Valpolicella wijn voor de lokale markt tot zijn zonen het bedrijf in 1983 overnamen.

Zijn zonen, Tiziano en Daniele, realiseerden zich goed dat het wijnhuis zich moest blijven ontwikkelen om toekomstbestendig te zijn en begonnen daarom met de modernisering. Ze besloten om nieuwe wijngaarden te planten, de oude wijnvaten te vervangen en ze moderniseerden de wijnproductie methodes. Op deze manier hoopten ze de buitenlandse markten te gaan veroveren. 
Bovendien namen de twee broers het  besluit om de wijnproductie te verhuizen naar een hoger gelegen gedeelte van Valpolicella, waarbij ze 10 hectare grond aankochten in Cavolo, 550 meter boven zeeniveau. Dit bleek een groot succes. De kwaliteit van de wijnen ging enorm vooruit en ze kregen een unieke smaak.
 

De Stefano Accordini van nu

Vandaag de dag bezit het wijnhuis maar liefst 25 hectare aan wijngaarden die gelegen liggen in het hoogste gedeelte van het Valpolicella gebied, wat betekent dat de wijnen kunnen worden gedefinieerd als ‘bergwijnen’. Dankzij het klimaat in de bergen en de kwaliteit van de bodem hebben de wijnen unieke en onmiskenbare kenmerken.
Inmiddels is ook de vierde generatie, bestaande uit Giacomo, Paolo en Marco, werkzaam in het wijnhuis. Zij zullen de passie en de toewijding van het familiebedrijf doorzetten. De nadruk ligt hierbij op heilzaamheid en het bewustzijn van de impact op het milieu. Alle wijngaarden van het bedrijf worden geteeld volgens biologische methoden en er wordt gebruik gemaakt van duurzame energie.
 

Het assortiment van Stefano Accordini

Het wijnhuis heeft bijzondere rode wijnen in haar assortiment. Ze gebruikt onder andere de druivenrassen corvina en rondinella. Bij wijn.com hebben wij 7 heerlijke wijnen van Stefano Accordini in ons assortiment.

Bekijk hier het hele assortiment

Valpolicella
Even geduld a.u.b.