Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op smaak
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op dranksoort
Zoek op smaakprofiel

Wijnhuis Monte del Frà

Monte del Frà is een typisch Italiaans wijnhuis dat eigendom is van de familie Bonomo. De betrokkenheid van de gehele familie bij deze wijnproducent maakt het een echt familiebedrijf. Italiaanser dan dit wijnhuis ga je het niet krijgen gezien de ligging naast het Gardameer en vlakbij Verona. In dit artikel lees je hoe familie Bonomo zich door de jaren heen hebben weten te onderscheiden.

 

De geschiedenis van Monte del Frà

In 1958 werd Monte del Frà opgericht door voorvader Massimo Bonomo die zijn eerste agrarische land huurde in de bergen rondom het Gardameer. Dit land werd al eeuwen gebruikt voor agrarische doeleinden. Het eerste bewijs hiervoor dateert uit 1492. Het feit dat dit land gevormd is door bergen, rijk is aan mineralen en beschikt over een mediterraans klimaat maakt dit een uitstekende plek voor een wijnproducent.

Tegenwoordig is het gevestigd in Custoza en bezit de familie 140 hectare aan wijngaarden. Na 60 jaar wordt het bedrijf gerund door de tweede generatie van de Bonomo familie, de twee broers Eligio en Claudio. Ook de derde generatie maakt ondertussen deel uit van Monte Del Frà. Gezamenlijk staan ze voor een aantal belangrijke waarde zoals de loyaliteit aan het gebied, een steeds duurzamer wordende landbouw, en het vinden van de meest interessante wijngaarden.

 

De 11 wijngaarden

Maar liefst 11 verschillende wijngaarden worden beheerd door de familie Bonomo. Dit doen zij met veel zorgvuldigheid en passie. Zij geloven in één simpele basis regel: wijn moet goed zijn en authentiek. Wijn moet afkomstig zijn van een goed onderhouden grond en moet worden geproduceerd met veel respect voor de druif en het milieu.

Om hieraan te kunnen voldoen maakt de wijnproducent gebruik van diverse methodes en technologieën. Zo gebruiken ze bijvoorbeeld insectenvallen om de voortplanting van gevaarlijke insecten te remmen, ze zorgen voor biodiversiteit in de wijngaarden om de grond gezonder en rijker te maken en ze gebruiken druppelirrigatiesystemen om verspreiding en verspilling van kostbaar water te voorkomen. Op deze manier gelooft Monte del Frà erin dat dit uiteindelijk zal zorgen voor sterke planten en kwaliteitsvolle wijnen.

 

Het assortiment van Monte del Frà

De familie Bonomo maakt ontzettend veel verschillende wijnen, waaronder wit, rood, rosé, zoet en mousserend. Daarnaast maken ze zelfs nog grappa en olijfolie. In ons assortiment hebben wij verschillende soorten wijnen van Monte del Frà zoals Custoza, Lugana, Soave, Valpolicella, Bardolino en Lena Corvina.

Ben jij benieuwd geworden naar onze wijnen van Monte del Frà?

 

Bekijk hier het hele assortiment  

Even geduld a.u.b.