Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op smaak
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op dranksoort
Zoek op beoordeling

Wijnhuis Cantine Due Palme

Cantine Due Palme is een Italiaans wijnhuis dat door de jaren heen vele awards heeft gewonnen. Ze leveren elke keer weer topprestaties door te scoren in internationale wijngidsen en wijnconcoursen. Kortom, de wijnen van Cantine Due Palme garanderen een zeer hoge kwaliteit. In dit artikel lees je alles over deze wijnproducent.

 

De geschiedenis van Cantine Due Palme

Wijnhuis Cantine Due Palme is begonnen als een droom en een sterke visie van de man Angelo Maci. Hij is de derde generatie van een lokale wijnfamilie, waarvan hij de wijnmakerij in Salento erfde. Dankzij de passie voor wijn en zijn liefde voor het land ontwikkelde hij het bedrijf verder en verder.

In 1989 richtte Angelo Maci de coöperatie Cantine Due Palme op. In de hak van de Italiaanse laars, tussen de steden Lecce en Brindisi, in het kleine dorpje Cellino San Marco is het bedrijf gevestigd. Wat begon met 15 leden is uitgegroeid tot een coöperatie met maar liefst 1.000 leden die gezamenlijk beschikken over 2.500 hectaren wijngaard. Waarbij het door de jaren heen is samengevoegd met grote wijnproducenten zoals Cantina Sociale Angelini in San Pietro Vernotico en Cantina SanGaetano in Lizzano.

In Cellino San Marco worden alle commerciële activiteiten en de vinificatie uitgevoerd met als hoogtepunt de vinificatiekelder. Hier worden de beste wijnen gerijpt en bewaard in vaten van Franse en Amerikaanse eiken. De kelder is zeer uniek te noemen, omdat het een grootte heeft van 1.500 vierkante meter en 5 meter onder de grond gelegen ligt. Onder leiding van Angelo Maci is de kelder geheel vernieuwd en gemoderniseerd, waardoor ze de kwaliteit van de wijnen naar een nog hoger niveau hebben kunnen tillen.

 

De visie van het wijnhuis

Cantine Due Palme is een combinatie van Italiaanse traditie en een moderne toekomst. Zij focussen zich op wijngaarden met autochtone wijnrassen. Deze wijnrassen, zoals Negroamaro, Malvasia Nera en Primitivo, worden al jaren verbouwd in het zuiden van Italië waar de rassen zich thuis voelen in het hete klimaat. Daarnaast zorgen deze inheemse wijnrassen voor authentieke wijnen dankzij hun karakteristieke eigenschappen. Daarom is de keuze voor een traditioneel ras niet zo gek.

Toch heeft het bedrijf ook een moderne visie met betrekking tot de toekomst. Doordat zij als één van de eerste investeerden in de exportmarkt zijn zij vandaag de dag leider in buitenlandse markten over de hele wereld. Hierdoor leveren zij aan 40 verschillende landen wat goed is voor maar liefst 12 miljoen flessen per jaar.

 

Het assortiment van Cantine Due Palme

Ondanks dat Cantine Due Palme zorgt voor authentieke wijnen van hoge kwaliteit zijn de wijnen erg betaalbaar. In het assortiment van het wijnhuis vind je onder andere Levro, Selvarossa, Domiziano, en Primitivo di Manduria.

Bekijk hier het hele assortiment  

Cellino San Marco
Even geduld a.u.b.